"Sparande är en väldigt god sak. Särskilt när ens föräldrar har gjort det åt en"

Nu ska jag försöka att inte vara för fördomsfull mot alla rika snorungar med föräldrarnas kreditkort i bakfickan, men jag har tröttnat. Jag menar jag tycker inte det är fult o tjäna pengar tvärtom jag skulle också vilja ha överflödigt med cash, MEN när folk använder det som en förolämpning att deras föräldrar är rika och mina inte är det då är det ju nästan som att man önskar man hade en tomahawk missil i garderoben. Jag är inte uppvuxen i en fattig familj utan snarare en arbetarfamilj och det är jag jävligt stolt över.

Vi arbetar födda får inte glömma vart vi kommer ifrån och framför allt inte följa i elitens fotspår. Det är inte tufft att hälla ut champange det gör bara folk som inte vet hur man ska kröka! Det är inte fränt att hänga på stureplan det gör bara folk som vill se ut som bättre än vad dom är! Det är absolut inte snyggt med rosa skjorta och bakåtslickat hår det har ni bara för ni har sett nån annan se ut så!

Fan man önskar att alla dessa pappas pengar människor skulle haft en uppväxt där de lärt som om värdet av en hård dags arbete. Jag tycker synd om dem för att de aldrig kommer få känna den glädje det är när man handlar något man sparat till, men får jag höra en brat jävel till gnälla på mina socialistiska värderingar så så kommer jag ge han en välputsad Martens känga i ansiktet ... ... ...

"Den som först tar till våld visar att han inte har fler argument"

Nu ökar dödsfallen dag för dag i Burma och världen börjar reagera på riktigt. Det är ju en sorglig och mycket pressvänlig historia om Burmas fredliga munkars kamp mot den onda militär regimen. Jag kan förstå att chefredaktörerna runt hela jorden jublar men det handlar trots allt om mer än så. Jag menar här har vi en riktig David mot Goliat en tydlig kamp mellan det onda och det goda, men finns det verkligen ingen gråzon här? Är hela problemet svart/vitt eller är det nått vi missar? Självklart har ju inte jag, du eller nån annan utanför krisområdet och utan inblandning i striderna någon som helst rätt att påstå att vi vet vad som händer, men trots det sitter jag nu här med en whiskey i ena handen och min RÖDA ben sherman tröja på mig till stöd för dessa munkar.

Jag kan dock erkänna att det känns lite som en värdelös gest, som att slå nån i mörkret och missa. Men jag vill ju vara e solidarisk människa och då är det ju inga problem att ta på sig sin röda tröja. Det är ju lätt att känna för demonstranterna i Burma, det är lätt att visa solidaritet med dem, men vem är solidarisk med de alkoholister som just nu sitter på pizzerian en våning ner? Vem tar på sig en tröja för min granne och hennes ekonomiska situation? Vem skriver om den lilla människan i gråzonen?

I mina ögon har munkarna redan vunnit sin strid, de har fått folk att öppna ögonen för deras problem och själva inte nyttjat något våld vilket innebär att de förr eller senare kommer gå vinnande ur denna strid. Nu fattas det bara för oss att börja visa solidaritet mot våra närmaste medmänniskor med samma lätthet som vi gör med pacifistiska munkar hundratals mil härifrån.

"Ge Tommy Zethraeus en howbitz och låt han slutföra sitt jobb"

Nej nu tröttnar jag ihop på dessa jävla "stureplansprofilerna", rättegången är nu i full gång och som vanligt så pressar svinens advokater OFFRET på information om hennes sexliv. Kan nån snälla förklara för mig hur i helvete DET är relevant? Jag menar är det inte gärningsmännens syn på sexualitet som man borde undersöka? Det är ju trots allt inte offrets fel att hon blivit våldtagen och jag tycker inte det ska spela någon som helst jävla roll hur många eller hur hon har sex med folk när hon gör det av fri vilja.

Om dessa srureplans profiler blir friade åter en gång så hoppas jag på lite gammal hederlig mob mentalitet och lynchnings stämning. Bara en sån sak som dom blev friade på sist, att det var bevisat att offret blivit våldtagen men att männen inte förstod att dom våldtog ... ... ... HUR I HELVETE KAN MAN INTE FÖRSTÅ DET!? "Ja ja högg henne 18 gånger i ryggen med kniven ja ... men käre domare jag förstod inte att jag mördade henne" ... ... "Nej men dåså lille gosse då e det klart du inte ska bli straffad" .... VA FAN! 

Learn and apply

Gick man upp helt i onödan idag, geografi läraren har vård av barn och förstörde därmed min nattsömn. Men det gick ju bra ändå fick i alla fall tag i min psykologi bok som jag behövde plus att jag träffade en vän till mig som jag inte talat med på ett tag. Rätt kul att i tider som dessa när man hör runt omkring sig att folk i min egen ålder har svårt att få jobb så stöter jag själv bara på en kompis och han frågar om jag vill ha ett. Men jag sätter mig inte vid telefonerna igen plus att jag har ju skolan att tänka på.

Telefonförsäljare är väll ett jobb det med om än ingens dröm kanske, men man tar ju vad man får. Jag har dock ingen lust att ta upp den karriären efter 6 månader på SITEL och en 3 månaders visit på VM media här i Örebro så får det räcka.

Ja ja jag kom ju i alla fall upp ur sängen i god tid så jag fick ju nu några ytterligare timmar tillsammans med psykodynamik och Marlows behovstrappa vilket kanske är givande innan provet idag. Men först så är det svenska dags vilket som vanligt är helt otroligt spännande ... ... ... ... MEN vad gör man inte för sin framtid.

"Drugs are for hippies and hippies are scum" - Tommy Gutless

Idag har jag haft lektion i samhällskunskap och som vanligt har jag svårt och hålla käften. Vi diskuterade facket, säkerhets och narkotika politik som är de ämnen som valts av alla vi tre som närvarade i dag som deras PM ämnen. Jag själv ska skriva om säkerhetspolitik och då framförallt för att se hur den har förändrats efter 11 september och framförallt i Sverige, men jag kommer även gå igenom "The patriot act".

Det som dock diskuterades mest under dages pass var facket i Sverige och då framför allt LO, jag hävdar fortfarande och lyckades nog även övertyga de som närvarade att facket som det ser ut idag är förlegat. Arbetar rörelsen måste bli just det en arbetar rörelse och bryta loss sig från sina parti politiska bojor. Jag menar LO kan inte hålla på och slicka sosse stövel längre utan borde arbeta med det som borde vara deras prioritet nämligen arbetarnas rättigheter och säkerhet. 

Efter en disskusion om facket och arbets rörelsen så var det då min tur att berätta vilken frågeställning jag valt till mitt PM och varför. Tanken jag hade innan jag började läsa om ämnet var att skriva ett anti Amerikanskt vridet PM om USA:s regerings skeva säkerhetspolitik och skrämseltaktik mot den egna befolkningen, men när jag väl började läsa in mig på ämnet insåg jag till min bestörtning att vi i Sverige också har en säkerhetspolitik som är på lösa grunder väldigt sträng och jag ville då ta reda på varför. Hur kan till exempel vi i Sverige vara ett av världens mest övervakade folk? Hur kan man ens överväga ett lagförslag som ger polisen rätt att avlyssna oss vanliga medborgare? 

När det sen var dags för PM ämnet narkotika så hade personen i fråga ändrat sig och valde istället att göra en parti studie på socialdemokraterna, men vi hann trots detta med att diskutera ämnet något och då framför allt den nyliberala syn som sprider sig som en pest genom Europa. Vi kom även in på en liten omvägs disskusion om Spelmissbruk a'la WoW och för mycket slö tittande på TV. Sen var även denna lektion slut och nu sitter jag då här med ett stundande Psykologi prov och läser om Freud, Marlow och gänget fast kropp och hjärna mycket hellre skulle kolla på One Piece, ta en kopp grönt te och röka en cigg.

  

Ny start ...

Efter att jag nu raderat min gamla och väldigt inaktiva blogg så tänkte jag börja om på ny kula som man brukar säga och då både syster och sambo använder sig av just denna bloggförmedlare så tänkte jag väll inte vara sämre jag.


RSS 2.0