Lokförarutbildningen

Så här i början på dag tre av utbildningen så känns allting frotfarande mycket bra. I går så fick man en försmak på hur dagarna kommer se ut nu när vi kör vår inledande teori, 8 timmars dagar i skolbänken studerandes säkerhet, järnvägs begrepp samt fordonstyper, el och fysik. Börjar komma in i dygnsrytmen redan nu även om kroppen fortfarande säger emot något när man hasar sig ur sängen så hänger hjärnan med bättre än förra veckan.

I går så hade vi våra första "riktiga" lektioner, en SÄO lektion (säkerhetsordning) och en lektion i Elteknink. SÄOn är den största biten vi läser och även den som till en  början är lite svår att förstå då det tillkommer många nya begrepp och ord som man inte hört innan eller som i det vardagliga språket betyder helt andra saker. Men när man väl börjar skrapa på SÄO ytan så inser man att det oftast är sunt förnuft och logik i bakgrunden.

Eltekniken skulle kunna liknas vid högstadie fysik fast med gymnasial Ellära i bakgrunden. Med andra ord vi ska lära oss och kunna bas fysiken bakom ström, spänning, magnetism och resistans men även gå in djupare på själva tekniken bakom växlingssystem, transformatorer, traktionsmotorer och annat som hör järbvägen och tågfordon till. Här kommer även lite bilder från den första åkturen i dubbedäckaren X40


07:36 Till Hallsberg

I går så gjorde jag min första dag på lokförarutbildningen, vi kapade en X40 (dubbeldeckare) och tog oss ut på en liten studietur runt Hallsbergsbangårdar och upp till Åsbro. Efter denna lilla tur och en pizza så kommer vi tillbaka till akademin som ligger i det gamla tingshuset i Hallsberg. Detta hus är nu ockuperat av blivande förare och deras lärare så det pratas i förkortningar och allt har smeknamn.

Denna första dag så fick vi ut lite utav det studiematerial som vi skall använda oss av under denna tid då vi viger våra liv åt att studera SÄO (Säkerhetsordning), Ellära, Fordonskännedom och allat annat som Statens Järnvägar förväntar sig att vi skall inta och kunna. Redan från dag ett så fick man tipset av de elever som snart går ut på sin sista praktik att man måste lära sig älska SÄO pärmen och behandla dess innehåll som sin egen lilla avkomma.

Nu när jag snart ska ta mig till den vackra stadens södra station för en 17 minuters resa till Hallsberg för dag två på denna resa så har jag bara blivit ännu mer sugen på att se slutet på detta och framför allt så ska det bli kul att köra maskiner på en jävla massa ton förbannat fort, man är ju inte mer än kille.

Radikal, revolutionär skattebetalare

Man har glömmt sina gamla ideal, ändrat åsikt och vuxit upp, drömmar har ersatts av behov och ideal med nödvändighet. Någon gång på vägen till vad vi kallar för vuxen så har man tappat något, från den dag jag för första gången lyssnade på punk så odlade jag ett hat mot det så kallade systemet. Jag var 10år gamal och fick den första definitivt 50 spänn skivan i julklapp av min kusin. Man var radikal, man var en rebell, man tyckte att svenssons var idioter som lyssnade på storebror, man drack folköl och gapade slagord, lyssnade på punk och anarko hiphop, hatade systemet och alla som levde efter det svenska kollektivets ramar.

Idag ser man tillbaka på den tiden då man inte behövde jobba, man visste inte vad deklarera innebär, ingen hyra, inga räkningar utan bara drömmar om en värld där alla gjorde som de själva vill. Som jag sade i början så har de drömmar man hade som mindre ersatts av ett behov. Som liten drömmde man om en framtid, nu har man ett behov att skapa sig en framtid. De ideal man hade och levde efter har ersatts med en nödvändighet, man MÅSTE jobba för att tjäna pengar för att kunna göra ja någonting överhuvudtaget så det är  bara att vända sig om, böja sig framåt och gilla läget, vi är alla stöpta i samma form, det svenska kollektivet har vunnit.

Idag blir det öl, som så många ggr förr ...

336886-40
336886-39

Civilkurage

Nu vill man lagstifta om civilkurage, med andra ord vill man att den vanliga människan skall bli tvingad enligt lag att ingripa i situationer som bryter mot lagen. Så man vill helt enkelt att den vanliga människan skall agera polis mot varandra, hallå östtyskland någon? Även om jag kan tycka att civilkurage är bra så ser jag massor med problem med att vara skyldig att ingripa plus att jag faktist tycker att polisen borde sköta sitt jobb så att jag slipper göra det.

Men om det nu blir så att man enligt lag blir tvingad att ingripa så kommer säkert fler att göra så vilket innebär att fler kommer bli tvugna att vittna vilket innebär att man kanske till och med gömmer sig bakom denna lag för att gå runt helt vigilante, vad vet jag. Men man kanske skulle utöva förebyggande civilkurage också, jag menar gå runt och banka skiten ur potentiella brottslingar låter ju skoj eller hur? Eller vi kanske skulle införa att tjallar system där man blir belönad för att ringa in och påstå att ens granne är skyldig till terrorverksamhet? HALLÅ ÖSTTYSKLAND NÅGON?

Vem äger dina åsikter

Ibland blir man mycket sugen på att få reda på vad som sägs bakom stängda dörrar, som nu när regeringen vill ta bort pressstödet och på så sätt ge förlaget bonnier mer eller minrde oinskränkt åsiktsmakt och opinionsbildningsmöjligheter. Man blir ju väldigt sugen på att få reda på vem som kliat vems rygg för att få igenom det här förslaget? Detta tycker jag bevisar att dagens regering inte tänker med varken sitt hjärta eller sin hjärna utan med sin plånbok.

Den utveckling vi riskerar att få i och med detta är att vi får ett mediemonopol i alla våra mest tätbefolkade orter, då kan man ju tycka att dagstidningarna och kvällspressen inte har så mycket makt längre i och med den stora fria pressen på nätet men det är fel! Det mesta av de ämnen som debatteras på nätet är tagna ifrån tidningarna många människor tar sig inte tid och läser den fria bildade pressens artiklar och reportage. Hur många kan ärligt säga att det intar opartiska nyheter alternativt nyheter från båda sidor av ett ämne varje dag?

Jag ber inte om mycket utan bara att ni ska öppna era ögon, börja vara källkritiska och ta det ni läser med en nypa salt och en tequila, för snart så kan det bli så att dina åsikter ägs av Bonnier. I alla fall om du inte är försiktig

Kära regering

Kära regeríng, ni som är Sveriges dirigent. Kom ut ur eran sagovärld och titta in i verkligheten, jag lovar jag har lämnat dörren på glänt så allt ni behöver är att kika lite. Då skulle ni se att det land vi lever i inte ens är i närheten av vad det borde vara, de rikas piska viner över oss, det vanliga människorna och allt vi kan göra är att gillande ta emot annars så klarar vi inte av att försörja oss. Samtidigt som ni drar in pengar fast ni inte sköter erat jobb så KAN faktist en arbetare få sparken och ni har ju då fixat det så fint att man inte hade råd med A-Kassa och får klara sig på allmosor och smulor ifrån välfärdens smörgåsbord.

Ni lämnade försäljningen av ett av vårt lands starkaste varumärken, Vin & Sprit, i händerna på en kristdemokrat med rötter i nykterhetsrörelsen, klart som fan han säljer skiten till utländska intressenter. Snart har vi INGET kvar av den välfär ni nu säljer ut till högst bjudande. JAG KÖPER POLISMYNDIGHETEN MEN JAG TÄNKER BARA BETALA EFTER KOMPETENS SÅ MITT BUD BLIR 1 TRASIG KNAPP OCH LITE BYXLUDD!!! Privatisera allt, flytta allt från Sverige till låglöneländer, GE bort naturresurser ... Detta kommer säkert att skapa massor med arbetstillfällen. Så Kära regering snälla gör någonting åt alla era fel, jag kan till och med erbjuda en lösning: TA LIVET AV ER!!!

Bränn din BH ... ... ...

Såg på Insider här om dan att den hetaste feminist debatten idag handlar om att kvinnor skall få bada topless på badhusen runt om i landet, det jag undrar är varför då? Och sen undrar man ju också vad i helvete feministerna sysslar med om man inte har något bättre att slåss för än toplessbad. En annan sak som är jävligt mystisk är ju det faktum att vi pratar om jämlikhet idag som något självklart, vi har feminister överallt, JA till och med Göran Persson var ju feminist. Så alla slåss för jämlikhet och feministerna propagerar om den moderna, självständiga kvinnan vilket väll är bra. MEN då undrar jag hur i helvete de arbetar, jag menar i mina ögon ser det ut som att det i dagsläget exploateras mer och mer kvinnor än någonsin, mer och mer halvnakna reklam bilder, FLER och FLER ätstörda kändisar som propagerar hälsa, FLER och FLER tidiga fall av könssjukdomar som HIV, MER och MER våldtäkter, MER och MER våld mot kvinnor i stort osv osv med mera med mera, listan kan göras lång ...

Jag vet inte vad ni tycker men för mig så ser det ut som om feminosterna borde sluta debattera toplessbad och börja bry sig om de stora frågorna för jag tycker nog att det ser ut som att de håller på och förlora ... ... ...

RSS 2.0