Vem äger dina åsikter

Ibland blir man mycket sugen på att få reda på vad som sägs bakom stängda dörrar, som nu när regeringen vill ta bort pressstödet och på så sätt ge förlaget bonnier mer eller minrde oinskränkt åsiktsmakt och opinionsbildningsmöjligheter. Man blir ju väldigt sugen på att få reda på vem som kliat vems rygg för att få igenom det här förslaget? Detta tycker jag bevisar att dagens regering inte tänker med varken sitt hjärta eller sin hjärna utan med sin plånbok.

Den utveckling vi riskerar att få i och med detta är att vi får ett mediemonopol i alla våra mest tätbefolkade orter, då kan man ju tycka att dagstidningarna och kvällspressen inte har så mycket makt längre i och med den stora fria pressen på nätet men det är fel! Det mesta av de ämnen som debatteras på nätet är tagna ifrån tidningarna många människor tar sig inte tid och läser den fria bildade pressens artiklar och reportage. Hur många kan ärligt säga att det intar opartiska nyheter alternativt nyheter från båda sidor av ett ämne varje dag?

Jag ber inte om mycket utan bara att ni ska öppna era ögon, börja vara källkritiska och ta det ni läser med en nypa salt och en tequila, för snart så kan det bli så att dina åsikter ägs av Bonnier. I alla fall om du inte är försiktig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0