Tack

Tack ska ni ha för kärnvapen missiler
Tack ska ni ha för terrorbalans
Tack ska ni ha för 8 nya filer
Tack ska ni ha för för ödmjuk tolerans
Tack ska ni ha för tårgas
Tack ska ni ha för heroin
Tack ska ni ha för tjernobyl och för krig
Tack ska ni ha för nikotin
Tack ska ni ha för djurplågeri
Tack ska ni ha för elfenben
Tack ska ni ha för belgian blue
Tack ska ni ha för att luften är ren
Tack ska ni ha för för cancer och för HIV
Tack ska ni ha för prostitution
Tack ska ni ha för religion
Tack ska ni ha för regnskogar och hav
Tack ska ni ha för ozonlager hål
Tack ska ni ha för orimliga krav
Tack ska ni ha för skyddsrum av stål
Tack ska ni ha för tungmetall och bly
Tack ska ni ha för oljeutsläpp
Tack ska ni ha för gazaremsans sätt
Tack ska ni ha för genmanipulering
Tack ska ni ha för djurförsök
Tack ska ni ha för överheten
Tack ska ni ha för misshandels motto
Tack ska ni ha för USA
och tack för jävla bingolotto.
Tack ska ni ha, tack för idag

OVER AND OUT ...

Skogsäventyret

Nu när jag har tränat ordentligt varje dag och kört 6km på grad 6 på nordic trainern så tänkte jag i går att "nu är det minsann fint ute så jag tar med mig boman och springer lite". Detta resulterade då i att jag för tillfället knappt kan röra på mig då jag har någorlunda för mycket träningsvärk men men det var i alla fall trevligt i går. Vi sprang hemifrån mig, upp till fallen och sen från fallen till karlslundsskogen där jag sprang 5 kilometers rundan och sedan förbi karlslundsherrgård genom hästhagen och hem igen.


Landet, Sverige

Del 5 av 5, äntligen sista delen :-P

Jag finner många av det saker som tas upp i dessa inlägg oroande men jag ska nog börja från början med att ifrågasätta hela den svenska modellen. I dessa tider när Sveriges trupper finns utspridda över hela världen på olika väpnade uppdrag och i samarbete med olika länder så har jag svårt och se hur man från regerings synpunkt ska kunna fortsätta jobba med målet om svensk alliansfrihet. Vi är ju till och med inblandade i framtagandet av en gemensamm EU styrka, är inte detta en militär allians så undrar i alla fall jag vad som är det. När det gäller svensk neutralitet så har jag kommit att se den som ren feghet snarare än något som är effektivt i längden. Vi har hållit så hårt på denna neutralitet att när det väll gäller oskyldiga människors liv så säger vi ingenting, hur mycket ska man egentligen offra för neutraliteten. Vi sa inte emot under varken första eller andra världskriget, under det kalla kriget kan man knappast säga att sverige var neutralt och nu på senare tid så har vi snarare påvisat feghet inför mäktiga ledare från andra nationer än någon som helst neutral styrka. Om neutralitet innebär att vi ska tillåta andra nationer att betrakta resten av världen som deras egen militära lekplats så vill i alla fall inte jag vara med och stödja den. En punkt i svenska säkerhetpolitiska stadgar är trots allt att sverige skall främja internationell fred, hur gjorde vi detta under FN:s möten gällande USA:s vilja att bomba afghanistan och Irak. Så vitt jag vet var det enbart fransmännen som högljutt motsade sig detta även om FN inte gav sitt stöd till dessa handlingar.


Hotet mot Sverige har beräknats som obefintligt men ändå så ska det läggas enorma summor pengar på terrorist försvar. Eller terrorist försvar är väll och ta fel, det handlar om att övervaka svenska medborgare under alla tider på dygnet och i alla utrymmen, inte bara på allmänplats. När jag läste de lagar som står med i inlägget Lagen, Sverige för första gången så trodde jag först att det var ett skämt, vi lever ju i sverige och sverige är ju ingen polisstat men som det nu ser ut så börjar man nästan tveka. Jag undrar hur mycket integritet befolkningen är beredd att ge upp till förmån för sin säkerhet, är vi verkligen så rädda för det hot som redan är bedömt som obefintligt? En av lagarna som är uppe för debatt igen och som har blivit väldigt kritiserad är den som innebär att vi i sverige ändrade våran personuppgifts lag, den innebär att USA ska ha tillgång till personuppgifter på svenska medborgare vilket jag inte förstår. Av vilken anledning ska amerikanarna tillåtas ta del av svenska medborgares uppgifter.

Om vi ändå ska dela alla uppgifter med varandra i världen vilket jag kan se som en positiv sak men då borde det vara lika åt andra hållet också, detta är ett steg i riktning mot en gränsfri värld vilket jag ser som positivt. Jag menar tänk om alla gränser mellan alla nationer inte behövdes det vore en bättre värld men tyvär så behövs både skydd och säkerhet än idag mot de hot som trots allt finns, frågan är bara hur mycket säkerhet som ska behövas innan integriteten inte finns längre. Demokrati är en balansgång precis mitt i mellan anarki och polisstat, i dagsläget närmar vi oss mer och mer ett auktoritärt polisstats samhälle. Befolkningen äger riksdag och regering inte tvärtom, övervakar dem oss skall vi också ha all rätt och all utrustning som krävs för att övervaka tillbaka annars är bevakningen av folket oberättigad.

OVER AND OUT ...

Integriteten, Sverige

Del 4 av 5

När man pratar om att skydda sin egen integritet så kan man även tala om att man är intresserad att hålla sitt privatliv just privat. När det gäller övervakning så kan man ju också undra varför den vanliga oskyldiga människan skall ha något att dölja. Rätten till sitt eget privatliv är trots allt garanterad i både FN:s och Europakonventionens deklaration om de mänskliga rättigheterna. Det är ju också så att ny teknologi gör det möjligt att bevaka och övervaka, men bara för att tekniken finns så behöver man inte använda den. Ett exempel man kan använda sig av är att i dagsläget så är det tekniskt möjligt att tillverka personbilar med topphastigheter över 300km/h men trots detta så har de flesta länder lagstiftat om en mycket lägre hastighetsbegränsning. Utveckling är bra men vilken utveckling skall vi ha.

Men hur mycket integritet har vi egentligen kvar att förlora i det samhälle vi idag lever i. Självklart så har det som är privat minskat men trots detta så har vi ändå en grund integritet kvar som lider av alla inskränkningar som förekommer. Varför inte skydda det lilla vi har kvar så att samhället inte utvecklas till en fulländad polisstat. Men man ska också tänka efter, för trots allt finns det en hel del tekniska landvinningar som innebär integritetskränkningar men som samtidigt tillför en stor del samhällsnytta. När det gäller detta så måste man ta ställning och verkligen vara säker på att nyttan överväger den kränkning på det privata i våra liv. Man hör också att integritetsskyddande åtgärder ofta kostar stora summor pengar, men det finns nödvändigheter som kostar och om våra privatliv inte är nödvändiga att skydda så får vi finna oss i att leva i ett kontroll samhälle där man kan spåra och kartlägga alla dina handlingar.

Man kan i Sveriges fall inte heller stödja dessa kränkningar ur ett lagligt perspektiv eftersom hotbilden mot Sverige är så pass obefintlig i dagsläget och när det gäller terroristerna så är ju trots allt deras strävan att krossa den samhällsform vi idag lever efter, ska vi då ändra den samhällsform och den frihet vi har kämpat för så spelar vi ju terrororganisationerna i händerna. Vår frihet är inte absolut och självklart behövs det kompromisser till förmån för allmännyttan men man kan inte sälja ut friheten, frihet är ingen valuta.

Den naturliga lösning som finns enligt många tänkare i detta ämne är en så kallad dubbelriktad genomskinlighet. Med andra ord överheten övervakar oss men vi övervakar samtidigt överheten. Detta är ju rättvist för alla samtidigt som vår integritet kränks så kan vi se till att de som får tag i informationen inte missbrukar den. Men problemet är att varför skulle en överhet med makten att övervaka alla sina undersåtar släppa makt och själva tillåta sig övervakas. Makt fungerar inte på detta sätt, makt föder mer makt snarare än solidaritet. Det är folket som äger stat och samhälle inte stat och samhälle som äger sin befolkning.


Lagen, Sverige

Del 3 av 5

Det finns i Sverige idag ett antal lagar om övervakning och annan typ av kontroll av folket på plats, här är de större beslut som tagits efter terrordådet mot USA den 11 september:


?·        I december 2005 röstade Europaparlamentet igenom lagstiftning om obligatorisk lagring i 6-24 månader av information om alla människors ringande, e-postande, SMS skickande samt viss information om Internetanvändning.


?·        Riksdagen beslutade i november 2005 om att polisen från 1 jan 2006 får ta DNA-prov på en person som är skäligen misstänkt för ett brott som kan ge fängelse (det krävs inte längre två års fängelse). Polisen får också om speciella omständigheter råder tvångsmässigt ta DNA-prov även på en person som överhuvud taget inte är misstänkt för brott.


?·        Polisen får sedan 1 juli 2005 använda överskottsinformation erhållen vid hemlig teleavlyssning till utredning av andra brott än den som  teleavlyssningen avsåg.


?·        Den 1 oktober 2004 infördes nya regler som ökar antalet situationer där polisen får tillgripa hemlig teleavlyssning och hemlig teleövervakning. Det mera långtgående ingreppet av de två, hemlig teleavlyssning, får numera tillämpas även om minimistraffet för det brott som begåtts är under två år om det enskilda brottets straffvärde kan antas överstiga två år. Dessutom får från detta datum hemlig teleavlyssning och hemlig teleövervakning sättas in även på teleadresser som inte tillhör den som misstänks för ett brott, om det finns synnerlig anledning att anta att den misstänkte kommer att kontakta dessa teleadresser.


?·        Vid förundersökning om brott som kan ge fängelse får polisen använda information från databasen med bilars passager genom Stockholms biltullar.


?·        Sedan den 1 juli 2005 får svensk polis hjälpa utländsk polis att genomföra hemlig telefonavlyssning och hemlig teleövervakning i Sverige.


?·        Från 1 april 2006 har Säpo rätt att bryta sekretessen för patienter i sjukvården om det gäller personer som anses utgöra ett hot mot kungahuset eller stadsledningen.


?·        Den 1 oktober 2004 trädde också en ny formulering i rättegångsbalken i kraft som slår fast att polisen har rätt att från teleoperatörer begära in även historiska data om en persons kommunikation.


?·        EU:s ministerråd beslutade i maj 2004 att uppgifter om flygpassagerare från EU ska lämnas ut till USA. Ändringen har implementerats i svensk lag genom en ändring av personuppgiftsförordningen. Beslutet togs trots protester från Europaparlamentet och EU:s dataskyddsgrupp. Europaparlamentet anser att beslutet är olagligt och har dragit det inför EG-domstolen.

?·        Regeringen och Folkpartiet har enats om att göra det tillåtet för polisen att sätta in buggning (hemlig avlyssning av lokaler) vid brott som kan ge fyra års fängelse. Även icke brottsmisstänkta får avlyssnas om det anses nödvändigt för brottsutredningen. Lagrådet är kritiskt. Genom Centerns agerande i mars 2006 kommer lagen att skjutas upp i ett år.

?·        Regeringen har lagt en proposition om att ge polisen rätt att i förebyggande syfte, det vill säga utan misstanke om konkret brott, ta till hemlig teleavlyssning, hemlig teleövervakning, hemlig kameraövervakning, postkontroll och husrannsakan. Vid husrannsakan ska föremål få tas med utan att dessa tas i beslag.

Det finns även en hop med förslag som är under utredning eller fortfarande ligger på diskussionsbordet hos regeringen. Det finns redan system på plats för lagring av din Internet trafik dock har Internetbolagen inte samma krav på sig som telekom operatörerna, alltså de behöver inte utveckla sina tjänster för att underlätta polisens spaningsarbete vilket bolag som sysslar med telefoni är skyldiga att göra i dag. Man har även börjat använda övervakningskameror som känner igen ditt ansikte och lagrar det i en databas, detta möjliggör kartläggning över ditt rörelsemönster i privatlivet. Detta är bara några av de system som finns på plats idag och som används självklart finns det hur många fler som helst som används, förbereds eller forskas kring. Ett förslag som ligger på diskussionsbordet hos regeringen är att Försvarets Radioanstalt (FRA), som idag driver signalspaning i etern, ska få filtrera all trafik i telenätet[1]. För att få en någorlunda förståelse för vad detta innebär tänkte jag citera förre justitieministern Thomas Bodström (Som har varit inblandad i stiftandet av många av det lagar som nämnts tidigare) han sade detta om den borgerliga regeringens förslag: "Även om man lägger ihop buggning, preventiv avlyssning och DNA, så är det ingenting jämfört med det här"


Hotet, Sverige

Del 2 av 5

De hot man talar om i dagsläget i Sverige är inte invasionshot eller hot om krig av något slag. Man beräknar risken att Sverige ska bli mål för en militär invasion som obefintlig men det har under årens lopp dykt upp nya hot som man måste möta. Global terrorism, flykting katastrofer, folkmord, miljö och naturkatastrofer är några av dess nya hot. Så för att kunna möta dessa nya hot så uppstår det något av en paradox i Svenska försvarsmakten. När man nu inte längre är i behov av en stor avskräckande invasionsförsvars styrka så har man omvandlat militären till en insats styrka. Den paradox som nu uppstår är att Sverige tvingas till militärt samarbete för att kunna stävja det hot som uppstår i världen samtidigt som vi är uttalat alliansfria och att alliansfriheten är något som har varit stadgat i säkerhetspolitiken under en mycket lång tid.

Så i och med EU samarbete så tar man inte bara ansvar för och arbetar inte längre bara för de hot som är riktade mot Sverige. Utan man har nu ett krav från EU som innebär att svensk militär är på plats i många krisområden som inte har någon direkt koppling till Sveriges säkerhet. Sverige som land skall alltså vara med och ta ansvar för fredsfrämjandet över hela världen, svensk militär deltar aktivt i krigs situationer runt om hela jorden tillsammans med andra länder och detta ska då ske utan någon som helst militär allians från svensk sida. Trots allt detta så är risken för terrordåd på svensk mark även den beräknad som liten. Mycket på grund av att de fundamentalistiska muslimska terrororganisationerna ser på Sverige inte bara som ett neutralt land utan som ett land där deras jämlikar är välkomna (Detta ändrades något under den tid då NA publicerade bilden på Profeten Muhammed som rondellhund). Så vilka hot är det vi ska frukta när de aktivaste terrornätverken ser på Sverige med blida ögon. Själklart finns det organisationer inom landets gränser som polisen ser som potentiella hot mot samhällsbilden, maffia, Extrem politiska nätverk, MC gäng och religiösa fundamentalister finns det självklart även på svensk mark.

Modellen, Sverige

Detta inlägg är del 1 av 5 då jag tänkte posta fler inlägg som behandlar detta ämne istället för att köra alla delar i samma inlägg då det kan bli en aning långt.

Jag har under en tid funderat och läst på om svensk säkerhetspolitik och tänkte dela med mig av mina tankar kring detta och jag tänkte börja med att citera Anna Lindh, "Säkerhet måste skapas globalt och gemensamt, och innebära frihet och trygghet för alla. Säkerhet förutsätter mänskliga rättigheter, folkrätt och demokrati". Denna mening sammanfattar ganska bra den svenska synen på hur vi ska driva säkerhetsfrågor i det politiska och militära rummen. Denna syn på att solidaritet och folkrätt är centrala delar för ett säkert samhälle delas av FN, EU och många andra nationer och även om man kan se stora förändringar i hotbilder och att säkerhetsfrågan utvecklats mycket, framförallt under de senaste åren, så ser fortfarande målen för svensk säkerhetspolitik näst intill lika ut:

?·        Bevara Sveriges fred och självständighet.

?·        Bidra till stabilitet och säkerhet i Sveriges närområde.

?·        Stärka internationell fred och säkerhet.

Med dessa tre mål som grund ska man alltså arbeta även i dagsläget, dessa punkter nämns i regeringens säkerhetspolitiska linje där man också talar om att Sverige ska vara militärt alliansfritt och att man ska arbeta aktivt för nedrustning. Detta var då självklart under Göran Perssons tid men Reinfeldts linje är väldigt lik och hans regering för en liknade politik i säkerhetsfrågan. Den stora skillnaden kan då vara att Folkpartiet som nu regerar tillsammans med moderaterna i den så kallade Alliansen vill att Sverige ska gå med i Nato vilket då strider mot de säkerhetspolitiska linjer som finns. Säkerhetsbilden har även kommit att ändras med tiden, på samma sätt som ett samhälle utvecklas, i dagsläget är det inte bara fråga om statens säkerhet utan individens rättigheter och person säkerhet får också ta plats i de stadgar som idag finns.

OVER AND OUT ...


Svart vs vit, man vs kvinna, men ingen annan än McCain kan vinna

Nu får det vara nog med tjafset om Hillary eller Obama blir demokratisk kandidat, det spelar trots allt ingen roll vem av de två som vinner demokraternas röster för John McCain blir ändå president. Hur kan jag veta detta kanske ni undrar? Ja det är ju inte så svårt att räkna ut, i dags läget är det väldigt dålig stämmning mellan demokraternas båda kämpar vilket bidrar till min tes att Hillarys väljare hellre röstar republikanskt än på Obama och i fall fru Clinton skulle bli kandidat så gäller detsamma Obamas väljar bas.

Ett annat mycket enkelt argument är att McCain är en ganska liberal republikan, medans Hillary är en väldigt konservativ demokrat vilket gör att skillnaden mellan dessa två är väldigt liten. Så Obama behöver slå både republikanska väljare som inte har något annat alternativ samtidigt som han behöver slå demokratiska väljare som är för konservativa för hans politik och därför väljer den något liberala republikanen istället.

Så jag sätter helt enkelt mina pengar på McCain och ser dem växa istället för att fundera på om Hillary eller Obama tar hem segern. Om nu Hillary mot förmodan skulle vinna över Obama och bli president kandidat, vilket för tillfället inte ser ut att hända, så kanske det blir mer spännande. Inte så att McCain behöver känna sig hotad utan snarare vart Obamas väljare ska lägga sina röster, kanske till och med det gröna kan få en procent eller två ifall detta inträffar. För som Obama anhängare blir valet McCain, Clinton bra mycket värre än pest eller kolera.

OVER AND OUT ...

Pimp svenska skolan ...

Har funderat och kommit på att Svenska skolan och dess system skulle behöva ett besök av X to the Z så att det blir lite "klass" på grejjerna. Jag menar kom igen overhead var odugligt innan det uppfanns och bruna marmorgolv ger inte ett intryck av trygghet utan snarare av mentalinstution. Inte konstigt att skolan i Sverige ramlar sönder, jag tror INGEN tycker att två färgade väggar i vit och valfri brun nyans samt gula plåt skåp inspirerar till kreativt tänkande.

Desytom så lär sig barn och ungdomar inte det de ska, jag menar kunskapen det tar till sig är i dagsläget gammal innan den fastnat, världen går för fort för att vi ska kunna använda samma atlas tills vi är 80 och dör, inte ens kartboken jag själv fick när jag gick i sexan är aktuell längre och det är trots allt inte så förbannat många år sedan. Nej då är det bättre att ungarna får lära sig använda google earth vilket skulle ta 5min sen va den geografi kursen slut.

Det finns nog bara ett enda ämne som man redan i grundskolan lär sig användbara grunder i och det är matematik. Det är ju trots allt inte många av oss som behöver mer räkning än den man lär sig från en A-Kurs på gymnasie nivå. Nu säger jag inte att matematik undervisningen är aktuell utan snarare att den vanliga svensson inte kommer i kontakt med nyare matematik i dagens förslappade Sverige än vanlig procent rökning och en och annan geometrisk uträkning när vi skruvar upp våra förbannat bra IKEA möbler.

Det föråldrade inlärandet inom samhällskunskaps ämnena skulle jag kunna skriva en uppsats om detsamma gäller svenska ämnet också, ja till och med historia som dagens föråldrade läroplan borde lyckas täcka ordentligt hoppar vi över ... "MEN SVENSKA SKOLAN ÄR JU VÄRLDSLEDANDE" ... skitsnack ...

OVER AND OUT ...

Lokförare Andersson

Nu är det då klart att unge Herr Andersson blir lokförare, kurstart vecka 16, stationering i Hallsberg.

Side note: Läste nyss på NA.se detta stycke: http://www.na.se/artikel.asp?intId=1294719 och man blir ju bra jävla sugen på att söka upp dessa två missfoster till tonåringar och slita av dem armarna och slåihjäl dom med den blodiga stumpen. Men det får man ju inte för som vanligt är det offrets fel och som vanligt så är det JÄVLIGT synd om våldtäktsmännen ... ... ...

OVER AND OUT ...

Snälla, gör Sverige till ett U-Land igen

Vi Svenskar är självgoda och jävligt nöjda med det vi har, vilket vi kanske också ska vara men eftersom vi helt enkelt nöjer oss med detta lagom vi lever i så stagnerar ALL utveckling. Vi är för paciferade för att drömma, för lata för att fantisera och vi tror desutom på att vi har det bästa redan.

Vi tror att svenska skolan är grymm, att vår sjukvård är världsledande, att vår tandvård är bäst i världen, att vårt sociala skyddsnät är överlägset, att klass skillnaden i vårt land är minimal, att det inte finns fattigdom i Sverige, att våra folkvalda agerar med folket och inte sitt eget bästa som mål, att polismakten sköter sitt jobb och inte är det minsta korrupt i vårat land, att svenskar är världens bästa anställda, att svensk forskning är extremt välansedd, att all svensk standard är underbart överlägsen, att Sverige är världens modernaste land, Man kan ju inte annat än att falla in i en hymn "Sverige, sverige, fosterland".

Även om inget av det ovanstående är korrekt, faktist inte ens i närheten av att vara korrekt så fortsätter vi inbilla oss att det är det och vi Svenskar må vara ganska hyfsade och bo i ett medelmåttigt samhälle men vi har blivit immuna mot drömmar då vi nöjda lutar oss tillbaka och beskyddar det vi redan tror oss ha. 

Så snälla gör så att Sverige börjar utvecklas igen, för jag menar vad är det för dåligt med att vara ett U-Land, U står för utveckling och i mina ögon är utveckling något bra. Det är I-länderna som ligger i farozonen i dagsläget när information, kunskap och arbetskraft exploderar på världsmarknaden, det är nu det gäller att utvecklas och att inte vara nöjda med våran 50år gammla industrialisering. Industrialisering är inget man gör en gång det är en pågående process som vi konstant borde hänga med i. 

OVER AND OUT ... 


Lång, våt och ruskig promenad

Nu har jag gått upp och ska till min mor och far, än så länge så har jag inte tid att publicera ett vettigt inlägg så jag fyller denna "nästan klara" blogg med skit istället

Sova dags ... NATTZI NATTZI

Nu ska en annan gå och lägga sig, reinkarnationen av denna blogg fortsätter i morgon då jag kanske till och med lyckas producera nått vettigt inlägg, idag har man ju i alla fall fått lite koll på designen och utseendet av denna min egen lilla plats på internet ... OVER AND OUT

Jag är en seg typ

Nu ska jag återuppliva det här spöket till blogg ... eller i alla fall göra någon typ av försök till det.

RSS 2.0