När ska vi lära oss?

För 300år sedan började stora vetenskapsmän ifrågasätta kyrkans verklighetssyn och man började så sakteliga våga stå upp för vetenskapliga uppfattningar och använda sig av bevis och fakta för att skapa sig en världsbild som i alla fall någorlunda liknar sanningen. Det jag undrar över är ju då hur många hundra år tar det för alla människor att fatta det som mindre utbildade människor insåg för 300år sedan. Det som inte kan bevisas med andra argument än "JAG kände", "JAG tror" osv inte är fakta och att det absolut inte kan anses vara universell sanning.

Det sitter idag världsledare bakom stängda dörrar i hemliga sällskap och disskuterar våran framtid, dessa sällskap har ofta en religös anknytning så som Illuminaterna. Det skulle med andra ord kunna vara så att dessa människor, folkvalda och andra opinionsbildare helt enkelt inte vill att vi ska få reda på den universella sanningen utan att det passar deras syften mycket bättre om pöbeln fummlar runt i spirutella labyrinter vars enda bevis är fabricerade sanningar och känslor.

Jag tycker vi ska visa att vi inte tolererar dessa vanföreställningar längre, det är inte medeltid utan 2008 men fortfarande så har den kristna högern stor politisk makt och är dessutom helt säkra på att Jesus var Messias. Islamistiska fundamentalister hetsar upp tusentals människor med tal om att man i guds namn minsann kan hitta på vad fan som helst, judarna tror fortfarande att de är det utvalda folket och hela new age rörelsen och dess grenar tittar i sina horoskop, tarot kort och dyligt. Sluta titta mot himmlen, INGEN har ens kommit i närheten av att bevisa guds existens.

Så min lösning är enkel, ta bort den förlegade lagen om religionsfrihet och förbjud masslögnerna en gång för alla, vi har trots allt väntat i mer än 300år. De människor som inte fattat än kommer troligtvis inte att göra det om 100år till heller... Det är farligt att ta till personliga vanföreställningar och känslor som sanningen och inte se till bevisen som faktiskt finns runt omkring oss. Tror du inte på bevisen? Testa dem! DET ÄR DET VETENSKAP GÅR UT PÅ

OVER AND OUT ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0